-->

25 Ekim 2017 Çarşamba

İnsan Başı Çizimi 1

 Merhaba Arkadaşlar İnsan başı çizimi adlı PDF kitabı indirmek için TIKLAYINIZ . sayfa üzerinden takip etmek isterseniz ise bölüm bölüm inceleyebilirsiniz.




Başın anatomik yapısını inceleyerek farklı bakış noktalarından ölçü-oran kurallarına ve desen tekniğine uygun çizebileceksiniz.
Ø   Ailenizden veya arkadaşınızdan birini karşınıza model olarak alınız; başın yukarı, aşağı ve yan duruşlardaki pozisyonlarını inceleyiniz.
Ø   Yüzün ayrıntılarının birbiri ile oranlarını ve yerlerini kendi başınızı aynada inceleyerek tespit etmeye çalışınız.
Ø   Çocuk, genç ve yaşlı insanların baş yapılarındaki farklılıkları gözlemleyiniz.

1. CANLI MODELDEN BAŞ ÇİZİMİ

1.1. Kafatası

İnsan başını görünmeyen iç yapısını bilmek, çizim yaparken kolaylık sağlayacaktır. Kafatası kemikleri, yüzün ve başın bize görünen dış hattını belirleyen birçok ayrıntıya sahiptir. Yüzün ayrıntılarının şekilleri ve yerleri, kafatası kemiklerinin yapısına bağlıdır. Burnun, dudağın, gözün, kulağın yerleri kafatasında sabittir. Çizim yaparken ayrıntıları kafatasının yapısını dikkate alarak çizmek gerekir.

İnsan başı kafatası, iki bölümden oluşur; üst bölgede yer alan kafa kemikleri ve alt bölümdeki alt çene kemiği. Alt çene kemiği, kafatası kemiklerinin içinde en hareketli olanıdır. Gülerken, ağlarken, yemek yerken, vb. ağzın açık, hareket halindeki durumları alt çene kemiğinin hareketiyle sağlanır. Başın yapısını doğru çizebilmek için tam karşıdan görünüşünde, daire çizilir ve dairenin yanları basıklaştırılır.

Kafatası yuvarlağı kaşların hizasında son bulur ve bu noktada gözler yer alır. Kaşlar ise dairenin tam ortasında yer alır.

Çene kemiğinin çizilen dairenin alt yayı üzerinde olduğunu resimde de görebilirsiniz.


                       
Resim 1.1: Kafatasının önden görünüşü                          Resim 1.2: Kafatasının yandan görünüşü

1.1. İnsan Başının Yapısı ve Oranlar

İnsan başı oval, üst kısmı daha geniş alta doğru daralan yumurta şekline benzer.

Resim 1.3: Başın genel yapısı

1.1.1.    Başın Karşıdan Görünüşü


Başın genişliği yüksekliğinin üçte ikisi kadardır (saçın yüksekliği hariç). Diğer bir deyişle baş; genişliği iki buçuk, yüksekliği üç buçuk birim boyutlarında bir dikdörtgen içinde yer alır.



Resim 1.4: Başın karşıdan görünüşü

Gözü birim olarak aldığımızda ise başın yüksekliği yedi, genişliği beş göz büyüklüğü kadardır.

Resim 1.5: Başın karşıdan görünüşüne en ve boyun göz genişliği ile oranlanması

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna Veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

0 Comments:

Yorum Gönder

İletişim

WhatsApp :

+90 534 728 1403

Adres :

Bağcılar
istanbul

E mail :

karalayankalem34@gmail.com