-->

10 Eylül 2017 Pazar

SORU CEVAP





SORU CEVAP

A1: Desen çizimini güçlendirmek nasıl bir yol izlenmeli?
Çizim yaparken perspektif kurallarını iyi bilmek gerekir. Bunun için internet ortamında bir sürü bilgiler bulabilirsiniz. İnternette bulduğunuz bilgileri yani dersleri uygulamalı olarak çizmeniz gerekmektedir. Bu öğrenme süreci bir davranış haline gelene kadar en az üç ay çalışılmalı. Bununla birlikte yanınızda muhakkak eskiz için yanınızda defter taşıyın. Fırsat buldukça insanların duruş pozisyonlarını kısa sürede çizmeye çalışın. Bu iki aşamayı uzun süreli yaptığınızda çalışmalarınızın kalitesi hızla artar.

B2: Çizim yaparken nasıl bir yol izlenmeli?

B2: Çizim yaparken oran ve orantıya dikkate alarak çizim yapılmalı. Bazı sanatçılar çalışmayı kareleyerek büyütme yöntemi kullanmaktadır. Bu tür çalışmalar alışkanlık haline geldiğinde gözlem yaparak çizim yapmayı etkiler. Kareleme yöntemi çok büyük çalışmalar yapılacaksa kullanılması faydalı olur. Portre çiziminde kullanılacak yöntem oran ve orantı olmalı. Bunun için bir fotoğraf üzerindeki hazırladığım çizimi inceleyiniz.


C3: Portre çiziminde, çizime nereden başlanmalı?

Çizim eğer portre ise genellikle gözler ve burundan başlanmalı. Farklı yöntemler de kullanılabilir.


D4: Çizimde saç, sakal yada boncuk gibi bölümleri çizerken nasıl bir yöntem kullanılmalı?

Bu tür detaylı bölümleri çizerken önce (H) serisi kalemlerle önce tek tek çizilmesi gerekmektedir. Koyu olan alanlarda da (B) serisi kalemleri kullanmaktayım. Gölgelendirmede saç, sakal ve boncuk gibi detay isteyen alanlarda açıktan koyuya doğru boyama yapılmalı. Eğer koyu değerden boyamaya başlanırsa değeri açmak için alan çok dar olduğu için sonuç iyi olmayacaktır.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna Veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

0 Comments:

Yorum Gönder

İletişim

WhatsApp :

+90 534 728 1403

Adres :

Bağcılar
istanbul

E mail :

karalayankalem34@gmail.com